Chili Fan

- Danske Chili Entusiaster


Chili forummet

Velkommen til chili forummet på chilifan.dk. Her diskuterer vi alt som har med chili at gøre. For at kunne skrive i forummet skal du have oprettet en bruger. Bemærk at denne bruger er ikke den samme som hvis du har oprettet en chili blog.


Log ind | Forum oversigt | Nyeste Indlæg
Fredagaften chilifestival opskrift paa pollo con achiote.
Henrik Olsen (justmc)
Indlg: 91

Cph.og Mexico
14/11-2013 00:30
avatar
Langt om laeng her er opskriften paa pollo con achiote som jeg tilberedte den (original opskrift pollo pipi)

Achiote pasta.
1,2 dl. annatto (achiote) fr knust (kan kbes i kinesiske butikker)
10 fed hvidlg, brndt og pillede
spsk. oregano
tsk. Spidskommen knust
4 nelliker knust
4 hele allehnde knust
1 spsk. sorte peberkorn
2 habanero chile renset for fr og frstol (valg frit)
spsk. Korianderfr knust
1 spsk. Salt
1,2 dl. appelsin juice blandet med 1,2 dl. hvidvins eddike.

Knus alle ingredienser undtagen appelsinjuice og hvidvinseddike i en morter eller kaffemlle, kom det i en blender eller morter, tilst appelsinjuice og hvidvinseddike miks det til at danne en tyk, glat pasta.

Pollo con achiote.
2-3 bananblade (kan kbes i asiasiske butikker)
1 stk. 2 kilo kylling eller stykker. (kan ogs tilberedes med hne eller kalkun lr)
200 gram achiote
2 pasilla
3 guajillo
1 halapeo (valgfrit)
4 blomme tomater (eller 8 soltrret)
L. appelsinjuice
juice af 1-2 lime
tsk. stdt spidskommen
1 spsk. trret oregano
1 spsk. hvid (eller sort) peberkorn knust
tsk. stdt sort peber
tsk. stdt kanel
3 fed hvidlg
spsk. chilipulver , eller mere
salt smag
ca. L. Kylling bouillon.

Tr chiles af med en fugtig klud, rist alle chiles p en tr varm pande eller grill, til de er blde, fjern fr fra pasilla og guajillo, lg alle chiles i vandbad i 20 min. Rist tomater til skindet kan fls af st til side, soltrret tomater skres i mindre stykker og blendes.
Skr lr og vinger af del kylling/hne i 4 stk.
Blend alle ingredienserne (undtaget banan blade og kylling) med L. appelsin juice og kylling bouillon lidt efter lidt til en fin flydende pur.
Bekld en bradepande med bananblade, dobbelt s lang som bradepanden, halvdel ud over hver side, hld aciote pastaen i og kom kyllinge stykker i bj bananblade over (hvis du ikke har bananblade kom alufoile over) dk alufoile over bananbladene, marinere mindst 4-8 timer eller natten over i kleskab.

Bages i forvarmet ovn ved 175 C i 1 time , eller indtil den er s bld , at den nsten falder fra hinanden .
Kyllingen serveres i en skl, achiote salsaen i en anden skl.
Tilbehr frito frijoles (stege bnner) Mexicanske hvideris, tortillo, Guacamole, tortilla chips og salsa.

Buen provecho.

ps. jeg er i mexico for tiden.
--
Mvh.justchile
 
Svar Send privat besked

« Tilbage til forum oversigt.

Du skal vre logget ind for at kunne skrive et svar.

Sg i forummet:

Forum Statistik
Brugere: 3876, heraf online: 1 stk (Chilipuma )
Seneste tilmeldte: Chilipuma
Antal Emner: 2209
Antal indlg: 18221 (i dag: 2, denne uge: 2, denne mned: 2)