Chili Fan

- Danske Chili Entusiaster


Chili forummet

Velkommen til chili forummet på chilifan.dk. Her diskuterer vi alt som har med chili at gøre. For at kunne skrive i forummet skal du have oprettet en bruger. Bemærk at denne bruger er ikke den samme som hvis du har oprettet en chili blog.


Log ind | Forum oversigt | Nyeste Indlæg
Chili con carne
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
01/10-2010 17:34
avatar
Her en trd til opskrifter p Chili con carne - der findes sikkert en del bud p den bedste...

Her er min:

Chili Con carne 2
(2-4 pers. alt efter hvor sulten man er)

1 kg oksetykkam i sm tern (alternativt hakket oksekd)
3 store finthakkede lg
3 fed hakkede hvidlg
50 gram god, mrk chokolade
1 l (Helst lidt mrk la stout)
1 ds hakkede tomater eller meget gerne friske
1 stor dse tomatpure
2-3 tsk stdt spidskommen
1 spsk brun farin
Jeg bruger udbldte, hjemmekogte bnner, men der kan evt. bruges:
2 ds Hvide bnner i tomatsauce
1 ds kidney bnner
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk oregano
2 spsk friske korianderblade
Chocolate Scotch Bonnet mngden afhnger af ens indvendige asbestlag...
1-2 spsk limesaft

Andre ting der kan tilsttes:
3 tsk chipotlepasta
2 peberfrugter i tern

Fremgangsmde
Svits lg og hvidlg, tilst kdet og lad det brune. Tilst spidskommen,
farin, oregano, limesaft, balsamico og l og lad det inddampe lidt.
Tilst tomat og chili. Lad det st og smsimre i nogle timer (helst), til det har
tyknet. Tilst de kogte bnner og chokoladen og lad simre lidt mere
(uden at bnnerne koger ud).
smag til med salt, peber, limesaft og chili efter behag.

Serveres med en klat creme fraiche p toppen og pyntet med friske
korianderblade. Evt. et godt stykke flutes ved siden af.

--mvh
Anja
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Henrik jakobsen (chillikongen)
Indlg: 148

rosmus. djursland
01/10-2010 19:21
avatar
vi vil have den opskrift kim brugte sndag d26 mums den var lkker
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
michael hansen (dk_michael)
Indlg: 27

.
01/10-2010 19:29
avatar
Det lyder som en rigtig fin opskrift, det skal prves en dag.

Dog ville jeg komme krydderier og chili i og lade det stege med nr lg er nsten glasklare. Det fr meget mere smag frem i krydderierne.

S snart kdet er brunet ville jeg komme den koncentrerede tomat i, og lade den stege godt af. S kommer man af med den lidt sure smag det kan have, og fr i stedet en sd lkker koncentreret tomatsmag, der passer med resten af retten.

Og s synes jeg at peberfrugter i lange strimler ikke er til at undvre :-)


--
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Niels Hunniche (n@hunniche.dk)
Indlg: 33

Tommerup
01/10-2010 20:51
avatar
Jeg er i gang med en container og smed den Scotch Bonnet i jeg fik af dig (den smager helt super duper r, ja naturligvis et lille stykke)resultatet kommer i morgen nr den har sovet i kleren :-)
--
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Rasmus Brnsgaard (Rallen)
Indlg: 181

Herning
01/10-2010 21:38
avatar
Personligt bruger jeg altid denne opskrift:

500 g. oksekd hakket
1-2 lg
2 fed hvidlg
2 peberfrugter

1 spsk. chili stdt
1.5 tsk. Spidskommen stdt
2 laurbrblade
1 tsk. oregano trret
2 tsk. paprika edelsss
2 bouillonterning

1 mrk l
1 dl. Mrk Balsamicoeddike
1 ds. Hakkede tomater

1 ds. Rde kidney bnner

2 friske chillipebre uden stilk udkernede og hakkede

25 g. mrk chokolade
salt
peber
Fremgangsmde:
Brun kdet. Put lg, peber og hvidlg i og steg det. Tilst krydderier( undtagen frisk chili) , l, eddike og tomat. Lad simre i 30 minutter.

Tilst bnner og lade simre videre i 30 minutter.

Frisk chili tilsttes, og det simrer i yderligere 30 minutter.

Salt, peber, chokolade tilsttes. Lad simre ca 10 min. ved ulta lav varme.

Spis med brd og creme fraice.

Lavede den i gr med en enkelt Chocolate Scotch Bonnet direkte fra Anjas drivhus (resten af familien er ikke s glad for strk mad, derfor kun 1 :\) - og det blev FANTASTISK! :)

Lavede den i gr
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Casper Frederiksen (CasperF)
Indlg: 47

brrup
01/10-2010 23:20
avatar

Jeg stemmer ogs for Kims opskrift.
Nu har jeg efterhnden nrmest levet af Chili con carne da jeg boede selv, men Kims opskrift har potentiale til at kunne blive den bedste jeg har smagt, den skal bare have noget mere styrke end den der blev lavet d. 26.
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
02/10-2010 07:31
avatar

--
Jeg kunne nu ogs godt tnke mig Kims opskrift - det smagte supergodt!

Og styrken var helt OK til mig, da jeg er lidt af en kylling selv...
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Niels Hunniche (NielsHunniche)
Indlg: 152

Tommerup
02/10-2010 09:50
avatar
@Rasmus
2 bouillonterning nej nej nej, dem laver du selv s der ikke er E300 430 517 og hvad ved jeg i. ;-)
--
Niels Hunniche
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Kim Larsen (Pharao)
Indlg: 159

Vorbasse
02/10-2010 15:13
avatar
Idag holder vi 3 r's gilde her i huset og fr nogle gster, jeg prver Rasmus opskrift, den eneste ndring er, at oksefars bliver lavet om til elg fars.

GGG vi skulle kun have haft 1 gst, nu blev det til 5 i stedet :)
--
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Ole Christensen (OleTC)
Indlg: 163

Vanlse
02/10-2010 17:57
avatar
BBC lavede en serie, "In search of perfection", hvor Heston Blumenthal lavede Chili con Carne. I parantes bemrket er han indehaver af en restaurant i London, The Fat Duck, som har 3 Michelinstjerner og har ligget nr 2 p listen over verdens bedste restauranter i en del r.
Han lavede en chiliblanding som indeholder:
2-3 trrede Pene de Diablo (Djvelens penis) chili uden fr.
2-3 trrede Bird's-eye Chili, uden fr.
1 spiseske Somalia extra hot chili pulver.
10g sd rget paprika
10g Durango chili pulver.
10g El Rey chili pulver.
10g Madera chili pulver.
20g Pecos Red chili pulver.
20g Rio Tejas chili pulver.

Vgten af de enkelte pulvere er blot for at give blandingsforholdet. Det hele skal jo ikke i en portion til 4 mennesker. *s*

Pointen er at de forskellige chilier har forskellig effekt, og man opnr en bredere smag/virkning ved at blande udvalgte chili-sorter.
Nr jeg selv koger chutney af f.eks. Thai-chili, blander jeg trret cayennepulver i, som giver en dybere og senere brndende virkning end det skarpe hurtige bid fra Thai-chilien.
S mon ikke Pharao er inde p noget af samme slags med sit trrede chilipulver.
Ved ikke om man kan skaffe de pulvere som nvnes, men ellers blander man da bare sit eget hjemmelavede. *s*

Jeg kan godt poste hele Hester Blumenthals opskrift, men den er IKKE lavet p time, skulle jeg hilse og sige. Bare skriv, hvis nogen nsker at f den lagt ind i trden.

--
Ole TC
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Kim Larsen (Pharao)
Indlg: 159

Vorbasse
02/10-2010 20:58
avatar
Idag holder vi 3 r's gilde her i huset og fr nogle gster, jeg prver Rasmus opskrift, den eneste ndring er, at oksefars bliver lavet om til elg fars.

GGG vi skulle kun have haft 1 gst, nu blev det til 5 i stedet :)
--
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Kim Schulz (Chilifan)
Indlg: 612

Aalborg S
04/10-2010 12:55
avatar
Jeg skal nok lige f skrevet min opskrift ind asap, men generelt er den meget tt p Anjas. Jeg bruger dog Okseklump i stedet samt blecider eddike i stedet for balsamico.
Nja s kan jeg ikke lide Koriander og derfor bruger jeg ikke dette.
Chili jeg benyttede var Habanero (Red), Gul Fatalli, syltede Jalapeno og s en sjat Thai chilisauce (den med Hanen p forsiden)

--
Kim Schulz
www.chilifan.dk
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Mads Schmidt (Mads)
Indlg: 338

Viiala, Finland
04/10-2010 14:37
avatar
Ja, alt smager bedre uden koriander :D
--
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
04/10-2010 14:42
avatar

--
Jeg er nyomvendt mht. koriander og er frst begyndt at spise det sidste r - s det kan lade sig gre at lre at holde af det!

Jeg stdte p det s mange steder, at jeg besluttede, at jeg ville kunne lide det, og efter en del forsg lykkedes det...
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Maria M (Maria)
Indlg: 308

Kbh.
04/10-2010 22:01
avatar
Jeg bruger kanel og ikke koriander - er heller ikke helt tosset med frisk koriander :)


--
 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
04/10-2010 23:20
avatar

--
Det var nu frisk koriander i min opskrift, som blev drysset ovenp til sidst - og det kan vist ikke lige erstattes med kanel... Men mske frisk persille kan bruges i stedet?

 
Svar Send privat besked
Chili con carne
Maria M (Maria)
Indlg: 308

Kbh.
05/10-2010 00:11
avatar
Hej Anja

Det er jeg enig i :)

Jeg burde nok have skrevet: Jeg bruger nogenlunde samme ingredienser som din opskrift, dog med kanel og uden koriander. Og llen bliver nogle gange udskiftet med rget whisky eller lidt kaffe.
--
 
Svar Send privat besked

« Tilbage til forum oversigt.

Du skal vre logget ind for at kunne skrive et svar.

Sg i forummet:

Forum Statistik
Brugere: 3876, heraf online: 1 stk (Chilipuma )
Seneste tilmeldte: Chilipuma
Antal Emner: 2209
Antal indlg: 18221 (i dag: 2, denne uge: 2, denne mned: 2)