Chili Fan

- Danske Chili Entusiaster


Chili forummet

Velkommen til chili forummet på chilifan.dk. Her diskuterer vi alt som har med chili at gøre. For at kunne skrive i forummet skal du have oprettet en bruger. Bemærk at denne bruger er ikke den samme som hvis du har oprettet en chili blog.


Log ind | Forum oversigt | Nyeste Indlæg
Din bedste chili con carne
Kim Schulz (Chilifan)
Indlg: 612

Aalborg S
18/04-2007 19:42
avatar
En bekendt spurgte mig lige om han ikke kunne f min bedste chili con carne opskrift. Det kunne jeg nok godt, men jeg bruger normalt aldrig opskrift til denne da jeg laver den lidt p "gefl".
Jeg fik dog skrevet lidt ned til ham, og kom s til at tnke p at jeg ville hre hvad jeres bedste opskrift p chili con carne er?
Hvad er jeres "hemmelige ingrediens"? hvad gr netop jeres opskrift helt perfekt?

lad os hre.
 
Svar Send privat besked
Din bedste chili con carne
Kim Schulz (Chilifan)
Indlg: 612

Aalborg S
21/04-2007 22:18
avatar
Nr nu i andre er s tavse, s er her en opskrift p chili con carne som man kunne lave den. Der er ikke noget der hedder "den rigtige opskrift" nr man taler chili con carne, og de fleste opskrifter man finder i dag stammer fra kkkenet i texas og ikke fra mexico som mange tror.
De "smage" som generelt er gennemgende for strstedelen af alle
opskrifter er: chili, spidskommen, oregano, lime, tomat og bnner.
Resten er bare variationer over emnet.


Chili Con carne
(2-4 pers. alt efter hvor sulten man er)

1 kg oksetykkam i sm tern (alternativt hakket oksekd)
3 store finthakkede lg
3 fed hakkede hvidlg
100 gram mrk chokolade (jeg bruger lidt mindre, men 99% choko)
1 l (Helst lidt mrk ala stout)
1 ds hakkede tomater
1 stor dse tomatpure
2-3 tsk stdt spidskommen
1 spsk brun farin
2 ds Hvide bnner i tomatsauce
1 ds kidney bnner
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk oregano
2 spsk friske korianderblade (evt. trre)
2-3 friske Jalapeo chili (evt. andre typer og strre antal efter lyst)
1-2 spsk limesaft

Andre ting der kan tilsttes:
3 tsk chipotlepasta
2 peberfrugter i tern

Fremgangsmde
Svits lg+ hvidlg, tilst kdet og lade det brune. tilst spidskommen,
farin, origano,limesaft, balsamico og llen og lad det inddampe lidt.
tilst tomat (hakket og pure) og kidney bnner samt chilierne
(hakkede). lad det st og smsimre i nogle timer (helst) til det har
tyknet. Tilst de hvide bnner og chokoladen og lad simre lidt mere
(uden at bnner koger ud).
smag til med salt, peber, limesaft og chili efter behag.

Serveres med en klat creme fraice p toppen og pyntet med friske
koriander blade. Evt. et godt stykke flutes ved siden.

--
Kim Schulz
www.chilifan.dk
 
Svar Send privat besked
Din bedste chili con carne
Michael Baun (Captain Capsaicin)
Indlg: 7

Virum
02/06-2007 13:06
avatar
Det lyder som en delikat opskrift - bort set fra at jeg synes der er for meget kd i. Jeg synes man fr en mere frisk, interessant og fyldig smag ved at anvende mindre kd, og istedet tilfje sm terninger af grntsager - peberfrugt, bladselleri, gulerdder osv. - bare ikke s meget af n ingrediens at det dominerer retten.
Af og til anvender jeg forskellige sde krydderier i min chili con carne (chili sin carne siden jeg blev vegetar), ssom en knivspids kanel og/eller en smule stdte nelliker. Det spiller sammen med rettens hotness p en interessant mde, og hvis man doserer det rigtigt, dominerer det ikke retten.
Hvis man vil vove sig ud i en kdfri version af chili con carne (chili sin carne), kan man bruge revet tofu, eventuelt marineret, istedet for hakket oksekd. Det giver selvflgelig ikke fylde til retten p samme mde som kd, men hvis man giver den lidt grntsagsbouillon og afstemmer krydderierne efter at der ikke er kd i retten, kan det blive, efter min mening, fuldt ud lige s lkker en ret som en god chili con carne.
--
 
Svar Send privat besked
Din bedste chili con carne
Anders Mller (AndersM)
Indlg: 18

Randers
02/06-2007 14:36
avatar
Nu betyder Carne jo Kd, s det ville vel nsten vre blastfami at lave den kdfri. Hvis du ser p diverse chili cookoffs konkurrencer, s er det ogs kd der er den dominerende indgrediens - dernst typisk bnner.

--
A.M
 
Svar Send privat besked
Din bedste chili con carne
Michael Baun (Captain Capsaicin)
Indlg: 7

Virum
02/06-2007 15:14
avatar

--
AndersM> Det er derfor jeg benvner versioner uden kd som chili SIN carne.
Der er stor diskussion om hvor meget kd en god chili con carne skal indeholde. Hvis man bruger for meget, ender man efter min mening med en chili-millionbf, som har en fad og kedelig smag i forhold til hvis man har en ret sammensat af flere forskellige vegetabilske komponenter med en kompleks og fyldig smag. Men smag og behag.
 
Svar Send privat besked
Din bedste chili con carne
Kim Schulz (Chilifan)
Indlg: 612

Aalborg S
02/06-2007 16:39
avatar

Det er rigtigt at det godt kan komme til at blive lidt for fedt og tungt hvis man bruger for meget, isr hakket, kd.
Hvis man bruger fintskret kd i stedet og evt. blander flere kdtyper (f.eks. kylling og oksekd) s synes jeg godt at rette kan bre de store mngder kd.
Men det er selvflgelig en smagssag og jeg laver da ogs selv min "chili" p en ny mde nsten hver gang.
--
Kim Schulz
www.chilifan.dk
 
Svar Send privat besked

« Tilbage til forum oversigt.

Du skal vre logget ind for at kunne skrive et svar.

Sg i forummet:

Forum Statistik
Brugere: 3876, heraf online: 1 stk (Chilipuma )
Seneste tilmeldte: Chilipuma
Antal Emner: 2209
Antal indlg: 18221 (i dag: 2, denne uge: 2, denne mned: 2)