Chili Fan

- Danske Chili Entusiaster


Chili forummet

Velkommen til chili forummet på chilifan.dk. Her diskuterer vi alt som har med chili at gøre. For at kunne skrive i forummet skal du have oprettet en bruger. Bemærk at denne bruger er ikke den samme som hvis du har oprettet en chili blog.


Log ind | Forum oversigt | Nyeste Indlæg
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Kim Schulz (Chilifan)
Indlg: 612

Aalborg S
21/10-2010 21:54
avatar
Hermed en ca opskrift p den Chili Con Carne jeg lavede til Chilifestivallen i r. Bemrk at jeg normalt ikke laver den slags eller opskrift eller ml, s derfor kan der forekomme sm variationer :-)

Chilifans Chili Con Carne


Ingredienser:
2 kg okseklump
3 store finthakkede lg
50 gram god, mrk chokolade
1 ds mrk l (gerne en Ale eller Stout)
2 ds hakkede tomater
2 ds hvide bnner i tomatsauce
2 ds Kidney bnner
1 stor dse tomatpure
2 spsk Mrk muscovado sukker eller brun farin
3-5 tsk stdt spidskommen
dl blecidereddike
2-3 hele habanero (hakket) eller Schotch Bonnet (hakket).
2-3 hele syltede Jalapeno
salt
olie
Fremgangsmden:
Kdet skres i mindre klumper og sener/fedt fjernes. Lg hakkes fint.
I en gryde hldes olie og kdet brunes af ved relativ hj varme. S snart det er brunet, s tilsttes lj og der skues ned for varmen.
Nr lgene er klare, s tilsttes llen, blecidereddiken, og det skal herefter st i ca 10 minutter og koge lidt ind.
Tilst hakket dsetomat, tomatpure, sukker og chili.
Lad retten st og simre i 3-6timer ved lav varme indtil kdet er meget mrt. Hvis retten begynder at brnde p eller koge for meget ind, s kan tilsttes mere l, vand eller hakket dsetomat.
Nr kdet er mrt, s tilsttes bnnerne (hld vden fra kidney bnnerne, men brug tomatsaucen fra de hvide bnner), chokolade og spidskommen.
Smag til med salt peber, mere chili samt eddike eller sukker for et mere surt eller sdt smagsbillede.

Bemrk at hvis man lader retten st og hvile natten over p kl, s vil kden ved genopvarmingen vre s mrt at det falder fra hinanden i trevler. Det er p dette tidspunkt a
t retten er allerbedst efter min mening.

--
Kim Schulz
www.chilifan.dk
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
21/10-2010 22:47
avatar

--
MMMMMM - den m snart prves!
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Casper Frederiksen (CasperF)
Indlg: 47

brrup
22/10-2010 05:59
avatar

--
Tak for det, kdet var fantastisk i din ret.
Jeg manglede noget chili styrke i den dog, men det kan ogs vre mine smagslg var brndt af i prvesmagningen, jeg fandt da ihvertfald ud af at Chum-chum er strkt nok et par dage senere, hvor jeg knap kunne smage den til festivallen :)
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Kim Schulz (Chilifan)
Indlg: 612

Aalborg S
22/10-2010 09:12
avatar
CasperF skrev:
--
Tak for det, kdet var fantastisk i din ret.
Jeg manglede noget chili styrke i den dog, men det kan ogs vre mine smagslg var brndt af i prvesmagningen, jeg fandt da ihvertfald ud af at Chum-chum er strkt nok et par dage senere, hvor jeg knap kunne smage den til festivallen :)


Hvis jeg lavede den til mig selv, s ville den ogs f langt mere chili i. Det var dog tnkt at alle skulle kunne smage con carnen og at hotwings s var det lidt strkere. Ogs derfor der stod chili sauce p bordet, s folk selv lige kunne spice con carnen lidt op.

--
Kim Schulz
www.chilifan.dk
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Heidi Stein (HeidiS)
Indlg: 53

Hvidovre
17/01-2011 16:18
avatar

Jeg lavede Kims chili con carne igr. Wauw den kan godt anbefales... Jeg glemte dog at putte chokoladen i, men den var supergod alligevel ;)

/ Heidi
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Kim Schulz (Chilifan)
Indlg: 612

Aalborg S
03/03-2011 21:49
avatar
Godt at hre at du kan lide den! jeg har selv lavet den her til aften. Der er lidt mere beskrivelse og lidt billeder her :
http://grillkokkerier.dk/2011/03/03/chili-con-carne/

--
Kim Schulz
www.chilifan.dk
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Jette Nielsen (JetteStabNielsen)
Indlg: 242

Middelfart
03/03-2011 22:10
avatar
Wuhu! Det ser lkkert ud.... og s bliver billedet jo ikke mindre lokkende ovenp den flade rugbrdsmad, som udgjorde aftensmaden :-/

Det skal prves - snarest!
--
JSNI
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Heidi Stein (HeidiS)
Indlg: 53

Hvidovre
04/03-2011 10:12
avatar
Sikke en flot side... den vil jeg holde je med :-)

/Heidi
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Simon Jensen (Brejne)
Indlg: 90

rhus V
07/03-2011 15:36
avatar
Har sat en grydefuld over for et par timers tid siden, s nu venter jeg bare i spnding p det er kogt ind til en lkker chili con carne!
--
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
18/08-2011 13:29
avatar

--
Jeg skal have lavet en omgang Chili con Carne til gster p lrdag, s jeg nrlste lige opskriften igen.

Og jeg undrer mig over, at du bruger dsebnner? De er normalt en slatten fornjelse, og det krver jo ikke den store stteskippereksamen at stte trrede bnner i bld og koge dem.

Er der en speciel grund til, at du bruge dem fra dse?

mvh
Anja
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Kenneth Autzen (thesheep)
Indlg: 250

Sdr Jylland
18/08-2011 15:58
avatar
jeg m sige jeg synes ikke der er den store forskel p smag eller konsistens
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
18/08-2011 19:06
avatar

--
Der er jeg s slet ikke enig - men det behver jeg jo heller ikke vre...

 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Kenneth Autzen (thesheep)
Indlg: 250

Sdr Jylland
18/08-2011 19:08
avatar
n det kan vre de gange jeg har fet det med friske bnner at de er blevet for udkogte, men til gengld synes jeg der er str forskel p de bnner man kber p dse
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Rasmus Hansen (04y-rh)
Indlg: 66

Kbh N
18/08-2011 22:01
avatar
I hele Chili-sfren m jeg lige anbefale en bog jeg har fet forret forleden kaldet "chili for drengerve" med en masse fede, lkre og (super) strke Chilier i. Den er samtidig super sjov :D
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Brian Conradsen (BrianConradsen)
Indlg: 145

Fredericia
23/08-2011 00:49
avatar
Har lige produceret en skudefuld af ovennvnte, der skal guffes i morgen, men allerede ved smagsprven idag, blev jeg enig med mig selv om at den er rigtig god, en meget mere lkker konsistens end de traditionelle hakkekdsudgaver

ivrigt er jeg enig med Kenneth, jeg gider ikke bruge tid p at udblde bnner, nr jeg alligevel ikke kan se eller mrke nogen nvnevrdig forskel. og de gange jeg har brugt selvudbldte bnner, er det end i det rene bnnemos, uden bid

men igen der er stor forskel p de forskellige fabrikater, dem jeg har brugt, de sidste par gange har holdt konsistensen, og haft lidt bid
--
Mvh Brian
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
23/08-2011 07:09
avatar

--
Jeg synes bare, at det er lidt synd for en superlkker ret, at den ikke hele vejen igennem er lavet af friske rvarer - og Brian - mske skulle du bare koge bnnerne i lidt kortere tid :) Jeg koger dem som regel i kortere tid end angivet og smager p dem undervejs...

Jeg har prvet forskellige frdigbnner, og indtil nu har de alle smagt for meget af dsemad, s dem gider jeg ikke kbe lngere.
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Jan Hansen (JanHansen)
Indlg: 28

Island
26/08-2011 15:01
avatar

Hvorfor putte bnner i chili con carne?
Prv med saltede peanuts. Det smager meget bedre og de holder konsistensen hvis de ikke koges med mere end de sidste par min.

Jeg har ofte anvendt "red kidney beans in chili sauce" fra Kavli. De er rigtig gode, men de sidste par gange har jeg anvendt peanuts istedet. De giver ikke den melede smag som bnnerne ofte gr.

"in chili there ain't no beans"

--
Jan Hansen
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Anja Egeriis (LED-dyrker)
Indlg: 2683

Slagelse
26/08-2011 16:15
avatar

--
Fordi netop den melede smag er det, som jeg synes gr bnner lkre - jeg gad ikke spise chili con carne uden...
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Brian Conradsen (BrianConradsen)
Indlg: 145

Fredericia
26/08-2011 16:28
avatar
Jeg er ogs glad for bnnerne fra kavli, eller Gourmet
peanuts har jeg prvet, men dem gider jeg s ikke.
men smag og behag
--
Mvh Brian
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Morten Pedersen (Mugge)
Indlg: 143

Esbjerg
29/08-2011 16:00
avatar
Super opskrift Kim!

Lavede af 4kg kd igr og vores "flyttefolk" var helt vilde.

- Bedste af det hele var at det passer sig selv nr det frst er sat over s kunne enda selv hjlpe ogs.

Morten
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Morten Pedersen (Mugge)
Indlg: 143

Esbjerg
29/08-2011 16:01
avatar
Super opskrift Kim!

Lavede af 4kg kd igr og vores "flyttefolk" var helt vilde.

- Bedste af det hele var at det passer sig selv nr det frst er sat over s kunne enda selv hjlpe ogs.

Morten
 
Svar Send privat besked
Chili con Carne fra Chilifestival2010
Sren Brresen (Sren B)
Indlg: 17

rhus
25/08-2012 17:24
avatar

--
Skal det ikke koge mere efter man har kommet bnner og chokolade i?
 
Svar Send privat besked

« Tilbage til forum oversigt.

Du skal vre logget ind for at kunne skrive et svar.

Sg i forummet:

Forum Statistik
Brugere: 3876, heraf online: 1 stk (Chilipuma )
Seneste tilmeldte: Chilipuma
Antal Emner: 2209
Antal indlg: 18221 (i dag: 2, denne uge: 2, denne mned: 2)